Novi Sad
01.04.2012.
13:44 > 18:01
Predsednica Saveta za bezbednost Skupštine grada Branka Bežanov ocenila je da je nesreća u Kontrastu možda mogla biti izbegnuta da je Gradsko veće prihvatilo njihovu inicijativu da se radno vreme lokala ograniči do jedan sat iza ponoći.
  • drugarica

    02.04.2012 21:58
    strasno
    Budale jedne, kako vas bre nije sramota da se na ovoj tuznoj vesti prepucavate politicki!!!!
    is odavde kuge jedne bolesne! sramota!!!
    sestoro mladih zivota se ugasilo a vi se prepucavate! uzas!
  • 02.04.2012 16:18
    maja
    Ostavicu komentar da bih porodicama nastradalih izrazila saucesce, i da kazem da je krajnje bezosecajno i krajnje nemoralno ovakvu situaciju koristiti radi sakupljanja politickih poena.
  • danijela

    02.04.2012 13:59
    inspektori
    ja bih inspektore da izvedemo na trg...cisto da obavimo inormativni razgovor...
  • 02.04.2012 11:45
    Nije poenta da li je lokal dobio prekrsajnu prijavu ili nije jer cim nije nalozeno zatvaranje znaci da se prijava odnosila na manje nedostatke koji su verovatno otklonjeni u medjuvremenu (nabavljeni aparati ili uradjen servis istih), poenta je da za registraciju ugostiteljskog objekta vaze opsta pravila bez obzira da li je u podrumu, da li ima galeriju, da li je za 20 ili 200 ljudi. Ne zelim da moralisem jer i sam izlazim po raznim NS objektima i naravno da je subotom svuda guzva odnosno svi izlaze na mesta gde ce biti guzva. Kada obezbedjenje ne pusti momke da udju onda citamo o tuci ili ubistvu ispred ulaza u diskoteku kada putsti pa se ovako nesto desi onda svi pitaju kako je smelo da bude toliko ljudi... Bice i dalje guzve po lokalima i ne daj boze bice i pozara ali mora da se uredi koji lokal moze da bude klub i sta mora da poseduje pa neka kosta sredjivanje 100.000 Eur pa ce biti jedan ili dva kluba ali po svim standardima. A sta da je buknuo Studio koji je u podrumu?
  • ivana

    02.04.2012 09:36
    Volim sto smo tako sad svi ovde pametni. Manite se zene, nesrecne nastradale omladine i njihovih porodica. Jedino pravo pitanje je sta su radile inspekcije i ko je lokalima izdavao dozvole? Jel Bezanova ili ko vec trebao da ide od kluba do kluba i pravi kontrole? Ajte molim vas, razumem potrebu da se nadje krivac, ali problem je u sistemu jer svi nesto gledaju kroz prste za sacicu evra, i onda neduzni ginu. Pola Srbije umire od gladi, SISTEM mora da se menja.
  • Studentkinja

    02.04.2012 09:13
    ko je kriv?
    Nije niko kriv, ali postoje oni koji su odgovorni za bezbednost u ovoj drzavi. Neko ocigledno nije radio svoj posao a u zemlji Srbiji, nista novo. Nadam se da ce policija utvrditi cija je odgovornost jer ako to ne urade, neka oni budu odgovorni, jer oni su ti koji treba da sprovode zakone. Nazalost, mladih sugradjana vise nema. Ne ponovilo se.
  • Mama

    02.04.2012 07:05
    Uhapsite inspekciju
    Inspekcije ne rade svoj posao kako treba .Kad budu oni hap[eni zbog ovakvih dogadjaja mozda se i popravi nesto.
  • боба

    02.04.2012 05:47
    туга
    Прво моје искрено саучешће породицама настрадалих! Ако је за поменути локал било пријава о неправилности спровођења противпожарне заштите, чак и казне, коме су власници платили да би локал поново радио без или са поквареним противпожарним апаратима??? Инспекцији, градској власти... неком јесу и то треба истражити.Овај мој коментар нема никакву политичку позадину, само једно нормално питање.
  • Novi sad, nekada

    02.04.2012 05:39
    i sada
    I nekada (do pre dvadesetak godina) je Novi Sad imao bircuze,kafane,restorane i hotele

    koji su decenijama radili bili puni gostiju, koji su se veselili,pusili itd,

    POZARA NIJE BILO,nisu goreli bircuzi,kafane restorani hoteli
    a bome se secam i toga vremena (imam vise od 60 godina)

    I nekada -do pre DVADESETAK GODINA u Novom Sadu je bila guzva na drumovima grada, od
    od raznih motornih vozila automobila,autobusa,motorbiciklova zatim biciklista, pesacaka

    jeste da je imao manji broj stanovnika,ali procentualno gledano sve je bilo u srazmeri

    sada ima veci broj stanovnika a time i veci % razanih motornih vozila, vise biciklisa i pesaka
    i nekada su se dogadjale saobracajne nesrece-RETKO, a SADA

    I nekada se Novi Sad gradio,
    novi stambeni blokovi,novi poslovni objekti,novi proizvodni objekti bulevari,rusili stari objekti, NIJE BILO stradanja radnika

    Nekada je Fruska gora bila posumljena,
    a sada postaje mesecev pejsaz....

    I nekada kao i sada
    u Novom Sadu su postojali inspektori raznih fela,policija, sudstvo
    a sada su svi po-malo postali nemarni i kratkovidi

    e zbog svega toga,nemarnosti i kratkovidnosti
    dolazi do raznih tragedija
    da bi tada nadlezni postali kampanjski radnici jedno mesec do dva dana, a potom sve po starom






  • MZ

    02.04.2012 04:56
    OBAVEŠTANJE
    Protivpožarna zaštita nije u nadležnosti grada Novog Sada. Aderesa je druga, a ne treba koristiti tragedije za predizbornu kampanju.
  • Sandra

    01.04.2012 21:45
    Majka jednog deteta
    Sve sto ima za cilj sprecavanje tragedija i unapredjenje bezbednosti podrzavam. I ovu podrzavam. Porodicama nastradalih najiskrenije saučešće.
  • Једна мама

    01.04.2012 21:41
    Позивам све новосадске мајке
    Позивам све новосадске мајке да оне учине нешто за сигурност своје деце у овом граду. Међу нама има много оних које знају како то треба да се уради и на шта све треба обратити пажњу, не само када су места за изласке у питању,али првенствено тамо, време до којег раде и колики им је капацитет.Треба да протествујемо, ако треба и савакок дана док се нешто конкретно не уради. Треба да будемо свесне да су нам небезбедне и школе, факултети, где се иста ствар може десити, јер ретко која висока зграда има излазе у случају опасности и степенице за евакуацију, а о прскалицама и аларму у ватрогасној станици да и не говоримо. ПОЗИВАМ ЈОШ ЈЕДНОМ НОВОСАДСКЕ МАЈКЕ ДА НЕ ДОЗВОЛЕ ДА СЕ ОВА ТРАГЕДИЈА ЗАБОРАВИ, ТРЕБА ДА ОДГОВАРАЈУ СВИ КОЈИ СУ ОДГОВОРНИ А НЕ САМО ВЛАСНИК ЛОКАЛА.
  • Kat Von D

    01.04.2012 21:26
    Kao posetilac oba lokala mogu zakljuciti da ni Contrast ni Lounge nisu ispunjavali standarde lokala bezbednih za posetioce.Lounge je imao zidove oblozene sintetickom tkaninom.Contrast je imao samo jedna vratanca bez prozora.Bojim se da je glavni krivac za nenadoknadiv gubitak ljudskih zivota onaj ko je vlasnicima dao dozvolu za rad tj MUP.
  • RTV

    01.04.2012 20:20
    Auu gospodjo ala vam je gradonacelnik spustio malocas u vojvodjanskom dnevniku!!!
  • recite

    01.04.2012 20:03
    Ko je kontrolisao ???????????????????
    Kako je ovaj lokal mogao da ima upotrebnu dozvolu za namenu da u njega ulazi 300 ljudi? ??????

    Ko je kontrolisao da li je podoban za ovu delatnost????

    Jel gradska uprava Svljiga treba kontrloše rad lokala u Novom Sadu ????????

    "Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić je u intervjuu za 021 rekao i da je Grad nakon požara u kafiću "Laundž" uradio sve što je bilo u njegovoj nadležnosti da podigne nivo bezbednosti u lokalima u Novom Sadu."
  • ambasadorka dobre volje

    01.04.2012 19:49
    Tragedija se desila, i nema povratka...zasto ovo koristiti da bi se opanjkala gradska vlast? Zar se na zalost ovakve stvari ne desavaju i u drugim zemljama? Bolje je da cutite svi koji napadate gradsku vlast i da odate pocast poginulima...
  • Dusko

    01.04.2012 19:05
    spreciti?!
    Odakle vam svima toliko energije i motiva da se prepucavate sada i upirete prstom u politicke oponente?! sramota!! sacekajte makar zvanican izvestaj, pa cemo onda komentarisati... ova gospodja definitivno ne zna sta prica i mizerno koristi priliku za kakav politicki poen, ok, pokusala je i nije joj proslo...ne razumem zasto se svi vi drugi lepite na pricu?! kakva politika? kakvo radno vreme?-igracica se igrala bakljom i upalila binu! da li su aparati bili napunjeni? da li su ljudi bili obuceni za te prilike? - uvek je sve mnogo prostije nego sto izgleda. dozvolite sebi makar malo ljudskosti i empatije. dozvolite da ih makar ozalimo ako vec niko nije uspeo da im pomogne u presudnom trenutku!
  • 01.04.2012 19:03
    pozar,pozari
    Radno vreme NE SPRECAVA POZARE
    pozare sprecava pravilna protivpozarna zastita

    i jos bezbroj elemenata, a to znaju INSPEKTORI

    iz tragedija se vidi da INSPEKTORI ne rade svoj posao kako treba, i zbog toga stradaju ljudi,

    NENADOKNADIV GUBITAK

    Koliko je samo poginulo ili ostalo bogalji, radnici na gradjivinama, gradjevinski radnici

    da li se po Novom Sadu vidi da gradjevinski radnik nosi zastitnu opremu prilikom rada na skelama ili okolo gradilista NE VIDIM, (mozda drugi vidi) i to je ZAKONOM REGULISANO

    a investitore boli briga da obezbedi radnike, treba se istrositi kupovinom zastitnih odela,kaciga za glavu,obuce,rukavia itd)
    a inspektori gledaju kroz til

    za sve tragedije kao prvo su krivi INSPEKTORI tek onda vlasnici, restorana,kafica, investitori da li vecih ili manjih objekata u izgradnji
  • Ivana

    01.04.2012 18:51
    Glupost!
    Pa da je radio klub do jedan ne bi se kao desio pozar?? Posto se pozari inace desavaju posle jedan? A sta bi bilo da je neko npr BAS iz fantomskog Saveta za bezbednost, proveravao sta je bilo POSLE prekrsajne kazne koju je diskoteka vec dobila, jer nije imala protiv pozarnu zastitu? da li se tako tretira bezbednost? SRAMOTA NOVOSADJANI, posle Loungea da niste najrigoroznije mere sproveli u nocnim klubovima... SRAMOTA
  • 01.04.2012 18:51
    Kao sto se vidi iz ankete koje je postavio Radio021

    gradjani su na prvo mesto sa 65,6% kao iskljucivog krivaca,naveli INSPEKCIJSKU SLUZBU (ako je stvarno neispravna elektro instalacija kao uzrok)

    verovatno sto nije redovno kontrolisala ispravnost
    -elektro instalacija
    -protivpozarne aparate,ako ih je bio


    postoje i ocevici ove tragedije koji kazu: da su devojke-hostese palile prskalice i da su ih bacale po lokalu i da je verovatno taj nesmotreni vizuelno-zabavljacki deo i uzrok pozara (tako se prica)

    znaci trebalo bi pozvati i svedoke koji su u to vreme bili u Kontrastu

    i suvise brzo se doslo do zakljucka da su elektro-instalacije uzrok

    svaki detalj treba temeljno proveriti da se ne bi napravila greska u donosenju krajne odluke ili zakljucka
    to nece vratiti izgubljene zivote,
    ali treba spreciti da se i dalje dogadjaju tragedije
    inace Kontrast je sve do devedeseth godina normalno radio, bez ikakvih pozara i incidenata
  • 01.04.2012 18:45
    Milka Canić
    1998. god - požar u disco clubu u Gotenburgu (Švedska) ... poginulo 63 ljudi, 200 povređeno

    2001. god - požar u disco clubu u Tokiju, poginulo 43

    2003. god - požar u disco clubu u West Warwick-u, USA... 97 poginulo

    Ovakve i gore nesreće su se, nažalost, često dešavale i u mnogo razvijenijim zemljama sveta, zašto ih tamošnje vlasti nisu sprečile?

    Ljudi, stvarno nije lepo ovu veliku tragediju koristiti da bi se ocrnila gradska vlast i ubralo par političkih poena...
    Veoma sramno, nisko i mizerno ....

    Moje iskreno saučešće u bolu porodicama svih nastradalih!
  • Godisnji_umor

    01.04.2012 18:14
    ko je kriv?
    time neka se bavi policija i sud. Porodicama postradale dece moje iskreno saucesce. Novi Sad nije kao sto je bio, vidi se na svakom koraku. Svaku i svaciju inicijativu da se bezbednost podigne na visi nivo - pozdravljam.
  • Obavesteni_trougao

    01.04.2012 18:05
    ?
    Koliko sam ja razumeo zakon o zastiti od pozara tu se za sve pita MUP. Oni propisuju, oni kontrolisu, oni obucavaju... i na kraju vrse uvidjaj. Sram vas bilo bre! R.I.P.zrtvama, saucesce porodicama a sluzbama bezbednosti middle finger!
  • Sister

    01.04.2012 17:48
    ma dajte
    Zna se ko je glava kuce i ko se pita u ovakvim situacijama, razume se I.Dacic! Tragedija je ogromna a ovde citam komentare koji su of topic potpuno. Nemojte samo da krenete da vozdizete neke bivse cinovnike/ce u zvezde, oni su od vatrootpornih materijala znali samo za behaton!
  • mrmot

    01.04.2012 17:20
    dan mrmota
    Uzas.Uhapsili vlasnika.Velika stvar.Treba uhapsiti sve odgovorne koji daju dozvole tek tako.Jadna ta deca koja su poginula.
  • NS ..

    01.04.2012 17:09
    da li je moguce da je neko ovako ogranicen,kakve ima veze radno vreme??? moglo se desiti i u ponoc i u podne! boze ko nam sve sedi u foteljama.
  • 01.04.2012 17:09
    sad pored tragedije i stvarne zalosti treba i slusati opravdanja i izgovore svih odgovornih koje boli.... za tudje tragedije
  • Dragana Maksimovic

    01.04.2012 16:47
    Predlazem da se od danas zabrane prskalice u nocnim klubovima. Ne vidim njihovu svrhu, ljudi mogu i bez njih da se zabave i provedu. Da te prskalice nisu naglo postale veliki trend po klubovima, ova nesreca se mozda ne bi ni dogodila, i ovih 6 zivota bi bili spaseni!
  • Komunista

    01.04.2012 16:42
    Eeee Srbijo
    Ove politicare na izmisljenim funkicijama i sa izmisljenim platama,kao i sve koji si daju za pravo da komentarisu i optuzuju druge,trebali bi malo izaci medju ljude i videti sta je ustvari problem! Problem su oni i svi koji ne rade svoj posao,inspekcije,vlasnici,obezbedjenje....
    Ako ti inspektori,savetnici i ostali foliratni ne mogu da nista preduzmu,neka budu casni pa daju otkaze i odu sa tih funkcija koje nemaju svrhu.To nazovimo "obezbedjenje" su nestrucne tabadzije i ne zadovoljni,neskolovani panduri koji su tu da tuku pijane goste,a ne da znaju da OBEZBEDE ljude u slucaju ovakvih nesreca!
    Sve u svemu Srbijo,treba ti REVOLUCIJA!!!!
  • Ljiljana

    01.04.2012 16:36
    Bolje da je cutala. Ova zena nije svesna kakve gluposti je izrekla. I Pavlicic isto. Kako ih nije sramota?!
  • tacno

    01.04.2012 16:30
    mogla je biti izbegnuta da gradske institucije rade svoj posao, a ne da samo gledaju kako da uzmu sto vise para.... nosite se u .......
  • Rajko

    01.04.2012 16:29
    Sramota
    Ма Град мора да пропише стандарде, тј. у коликом проценту да се користе ватростални или самогасећи материјали, такође инсталација се мора контролисати једном годишње, а о броју посетилаца такође се одлучује код органа који даје дозволу за рад.
    Нећу да кажем да не може да се користи дрво, јер се такав материјал користи у целом Свету, али тада морају бити строжији прописи и контроле поштовања истих.

    Већина локала се реновира уз кориштење лакозапаљивих материјала, а нико не размишља како је могуће извршити евакуацију из објекта?!
    Није ни на Западу боља ситуација када су у питању противпожарни излази, најчешће је то узано степениште (на горе), тј. у већини европских градова је исто далеко уже од овог у Контрасту, али они тамо очигледно ваљано контролишу инсталације, а завесе нико не поставља у те објекте (није то ресторан).
    Успут треба рећи и да већина клубова и дискотека у НС-у има и далеко мањи простор за излаз од овог у Контрасту.

    Одговорност је на актуелном руководству Града, поготово што се за њиховог мандата десила и она трагедија 2008. године, у кафићу Lounge.
    Јер њихова је дужност да доносе прописе и стандарде, а такође и именују и прате рад инспекција.
  • 01.04.2012 15:38
    "Ima veze radno vreme, pozar bi se svakako desio ali da je kafic radio do 1 naslov bi bio-Pozar u Kontrastu, materijalna steta je...- A ovako je naslov -Pozar u Kontrastu, poginulo sestoro osoba...
    Ali svakako pozar moze da izbije bilo kad, ne vredi sad ni razmisljati."

    Molim te nemoj zamenjivati slucajnost trenutka i sigurnost objekta.
    Pozar SVAKAKO NE TREBA DA SE DESI,bilo to u 1h posle 1h nije bitno, jer objekti treba da budu sigurni za rad.
    Vatra ne zna koliko je sati, sta da se desilo ranije,zar su svi pozari izbijali do 1h? Tragedija se mogla izbeci, da , ali da su ljudi radili svoj posao, da su se postovalal pravila i zakoni. Pomeranjem radnog vremena objekta se nece spreciti pozari.To je valjda logicno i veoma jasno.

    Ova gospoda treba da se pokrije usima od sramote.
    Kako ima obraza da uopste tako nesto i izjavi.
  • Zar Je Bitno?

    01.04.2012 15:27
    Rece ona....
    ....bas glupo.Da je Pera otisao u policiju, nista se od ovoga ne bi desilo.
    Ucimo decu kinskim jezikom.Bitna je prozivodnja wolframa u Malaviju, a kako da se ponasaju u opasnim situacijama, kako se braniti od vatre, vode, struje to ce nauciti u diskoteci, ako sledeci put udju u nju.
    Gospodjo Branka, da li vam je palo na pamet, da bi se po vasem predlogu diskoteka zapalila u 21:00, vas predlog je dobar, ali ne za sprecavanje pozara.
    U svakom slucaju, posle tragedije, najmanje nam je potrebno pametovanje mocnika, vlastodrzaca, politickih podobnika, funkcionera itd.
  • seljak

    01.04.2012 15:27
    @tragedija
    Neizmerno saucesce porodicama,decu Andjeli neka cuvaju.

    U mojih sezdeset godina,dodje mi da puknem od tuge, a i da "puknem" na sve ove bitange iz svih vlasti.
    Onaj sanducic potrcao da stiti bagru izjavom da je sve bilo ok,ovi smradovi ubiru politicke poene na tudjim tragedijama...

    Gde nestade mir,bezbednost, dobri-pitomi
    Novi Sad ?

    Hebali vas peti oktobar i vasa "visija".
  • 01.04.2012 15:10
    majka tinejdžera
    Sramota!!! I mi se zovemo srpska Atina!!! Ko nas vodi, gde su službe, inspekcija?! Ko je vlasnik i kako može da u tu uđericu ugura 350 ljudi? Alo? Žao mi je jadne omladine... Saučešće porodicama!
  • Yahoo

    01.04.2012 15:05
    I šta su ovde inspektori mogli uraditi? Da provere da li imaju protivpožarne aparate... Pa imali su... Da li objekat zadovoljava uslove za rad? S obzirom da radi preko 20 godina znači da zadovoljava... Da kopaju po zidovima i ruše binu da vide da li su ispod instalacije dotrajale? Ili da zabrane rad posle ponoći jer do ponoći požar ne izbija? Ovo je nesrećan slučaj i bilo bi verovatno isto da se desilo u većini lokala u gradu... A po zakonu svi oni, ili bar većina, zadovoljavaju uslove rada...
  • Dusica

    01.04.2012 14:49
    I sta onda
    Umesto sto zabranjuju radno vreme do 1h bilo bi bolje da zabranje da od svake supe ili golubarnika bez prozora na wc ili prozora u lolaku naprave kafic. Pali vatra po sanku. Danas je to bilo Contrast, sutra ko zna...ima u NS i previse takvih lokala{ studio,scena,baroko}, al dok se nesreca ne desi niko o tome ne razmislja, a svi vrlo brzo zaborave :/... nadam se da ce se nesto promeniti, i zao mi je sto je do ovoga moralo doci da bi se neke stvari preispitale .
  • MM

    01.04.2012 14:46
    Ima veze radno vreme, pozar bi se svakako desio ali da je kafic radio do 1 naslov bi bio-Pozar u Kontrastu, materijalna steta je...- A ovako je naslov -Pozar u Kontrastu, poginulo sestoro osoba...
    Ali svakako pozar moze da izbije bilo kad, ne vredi sad ni razmisljati.
  • Helen

    01.04.2012 14:45
    Bezobrazluk na kvadrat
    Da ova gospođa nešto zna (ko i njen SPO) poredložila bi još 2008. godine, da se obavežu vlasnici lokala da u udređenm procentu moraju koristiti vatrostalne materijale, te da se instalacija kontroliše svake godine.
    Šta su radili do sada inspektori, koje je aktuelna vlast dovela?
  • !

    01.04.2012 14:43
    !
    Ubirati jeftine političke poene pred izbore na račun ovakve ili bilo koje druge tragedije je naprosto nevaspitano, da nedužimo o drugim etičkim momentima koji važe u svakoj profesiji pa i u politici.

  • MArko

    01.04.2012 14:32
    Kakva idiotska izjava i izbegavanje odgovornosti
    Kakve veze ima radno vreme sa nesrecom?
    Nisam znao da je lokal otporan na pozar ako se zapali pre ponoci.

    Do nesrece je doslo jer inspektori nisu obavljali savesno svoj posao, nego su za pare zazmurili na jedno oko !

    MARVO KORUMPIRANA!
  • Svašta

    01.04.2012 14:28
    Ne stajem na stranu ali kakve veze imam da li je bilo 10 uveče il pola četiri noću ?
  • 01.04.2012 14:25
    MIA
    ISKRENO SAUCESCE PORODICAMA NASTRADALIH
    Dovoljno je sad samo ovo reci.....komentare cu posle.
  • 01.04.2012 14:12
    "Novom Sadu je posle dve stravične tragedije za kratko vreme potrebna Sablja u svim strukturama. Počevši od inspekcija, patrola, preko vlasnika i zakupaca lokala. Reakcija treba da bude stroga i emotivna. Strašne su ovo stvari."

    Potpuno se slazem. Ali bojim se da ce ljudi za par dana vec zaboraviti na sve ovo i nastaviti da se valjaju u prasini.Dok se nesto ne desi ponovo.
  • Stari grad

    01.04.2012 13:40
    za sve je kriv Perica sto odma nije otisao u polic
    Ajmo stoko,sad svi u glas niko nije kriv,krivi smo mi sto smo ostali bez posla,dokona omladina ,navijaci ,fasisti,snage haosa i bezumlja ,dodjosi...
  • s

    01.04.2012 13:37
    Posle bitke su svi generali.Treba biti unapred mudar.
  • Petar

    01.04.2012 13:37
    Nije vreme za politiku. Novom Sadu je posle dve stravične tragedije za kratko vreme potrebna Sablja u svim strukturama. Počevši od inspekcija, patrola, preko vlasnika i zakupaca lokala. Reakcija treba da bude stroga i emotivna. Strašne su ovo stvari.
  • Lounge 2008.

    01.04.2012 13:36
    Contrast 2012.
    "Those who don't know history are destined to repeat it" - Edmund Burke
  • lalailala

    01.04.2012 13:36
    ja pa ja
    TUZNO,TUZNO,TUZNO,TUZNO,TUZNO I TUZNO.
    NAJISKENIJE SAUCESCE PORODICAMA.
  • Goxy

    01.04.2012 13:32
    Tragedija i ping-pong
    Ova SPO-vka zaboravlja na svoju odgovornost?
    Najlakše je prebaciti odgovornost na neke druge.
  • 01.04.2012 13:28
    "Naravno da je bilo moguće sprečiti ovako nešto, samo je bilo potrebno da gradonačelnik i Gradsko veće prihvate naš predlog da se radno vreme kafića skrati do 1h."

    Ne,ovo nije nacin da se izbegne ovakva tragedija.
    Pre svega to su postovanja sigurnosnih standarda ipropisa. Radno vreme uopste nema veze sa sigurnoscu. Kakva glupa izjava.Fuj!
  • MM

    01.04.2012 13:24
    Nista dobro ne moze da se desi posle 2 sata ujutru. To je nepisano pravilo. A naravno da je moglo da se spreci da inspekcija nije uzimala pare da bi okrenula glavu na drugu stranu.
  • 01.04.2012 13:24
    Po njihovom sam zaključio da vatra gleda na sat i kad prođe 1h iza ponoći onda odluči da plane.

    Što se tiče požara ne vredi menjati radno vremen, nego samo poslati inspekciju u svaki lokal, da se detaljno pregleda sve, da lokali budu opremljeni sa protupožarnim alarmima, ugrađene prskalice i osoblje koje radi tu da prođe neki kurs koji bi ih pripremio na ovakve događaje.
  • Bega

    01.04.2012 13:22
    Nauk
    Bravo za naucni pristup! Samo jos blagoslov fali pa da sve vratimo u predjasnje stanje.Mogli bi i astrologe konsultovati. A da za pocetak odemo u metropolu Beograd i vidimo kako to oni rade van nase palanke.
  • Neko

    01.04.2012 13:19
    Mogla je biti izbegnuta, ali ne na ovaj nacin. Sramotno je sta bi sve politicari uradili za poene. Saucesce porodicama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna